Doma smo ugotovili da nam pušča vodovod

Pred kratkim, smo doma opazili, da imamo težave z dovajanjem vode. To pa smo sprva opazili, ko nam je velikokrat zmanjkalo vode, kjer pa nismo dobili nobenega obvestila od občine, da bi kaj delali, kjer bi bilo potrebno zaprti vodovod, oziroma vodo. Tako pa nam je bilo to zelo sumljivo, ter smo tako začeli predvidevati, da je nekaj narobe z vodovodom, kar pa bi bilo lahko zelo nelagodno.

Doma smo ugotovili da nam pušča vodovod

Zato pa smo poklicali vodovodno podjetje, da bi preverili, ali je res šlo kaj hudo narobe z cevmi v vodovodu. Nato pa so ti prispeli, ter so opravili razne teste, nakar pa smo ugotovili, da je bilo naše pričakovanje pravilno. Tako pa je sledila zelo nelagodna novica, povezana z našim vodovodom.

Težava je bila sicer v temu, da je vodovod bil počen, oziroma je počila cev pod zemljo. To pa je predstavljalo kar velik problem, saj smo morali tako najprej najti, kje je cev bila sploh počena, kar pa je bilo kar težko. Na srečo pa so delavci, oziroma strokovnjaki na temu področju, imeli posebno orodje, ki je pomagalo pri takšnih primerih, kadar nekje pušča vodovod, oziroma je poškodovana cev.

Ko pa je bila ta cev locirana, pa je bilo potrebno izkopati luknjo do te cevi, nakar pa se je začela menjava. Cev pa so zamenjali relativno hitro, tako da je bilo vso delo še presenetljivo hitro končano, kar pa nas je zelo razveselilo, saj smo drugače mislili, da bomo nekaj dni brez tekoče vode v stanovanju.

Tako pa so nato vse popravili in zakopali zemljo, iz kjer je bila cev, nazaj, ter je bilo tako spet vse urejeno, ter smo lahko sedaj spet normalno dobivali vodo v stanovanje, brez skrbi, da bi bil vodovod še kar poškodovan. To pa je bila kar zanimiva izkušnja, ter smo veseli, da smo lahko ta problem tako hitro rešili.