Našli so glivo, ki ji je plastika zelo všeč

Kljub temu da je plastika zelo uporaben material, ki je ustvarila ogromno rešitev v sodobnem svetu iz vidika praktičnosti, je to vseeno material, ki se težje razgrajuje. Do sedaj. Te dni sem namreč prebirala, kako so na neki univerzi lansko leto našli glivo, ki ji je uspelo, da se plastika razgradi, da se z njo prehranjuje in se v tem procesu tudi razmnožuje. Takrat je bil ta proces v razvojni fazi, žal pa nisem našla nobenega drugega članka. 

Našli so glivo, ki ji je plastika zelo všeč

Ne vem, koliko časa traja, da se takšen dosežek razvije še dlje, je pa vsekakor upanje vzbujajoč, da se bo plastika na odpadih končno izničila. To bi bila tako vrhunska novica, ki je dogo ne bi cel svet pozabil. Res je preveč plastike povsod in žal ne moremo kaj veliko narediti na hitro. Če hočemo ali ne, plastika se vseeno razkraja okli sto let, to je pa več kot povprečna življenjska doba človeka. Kar strašljiv podatek po svoje, glede na to, koliko plastike odvržemo na dnevni bazi.

Ne glede na to, da se trudim živeti čim bolj naravno in kupovati čim manj izdelkov, kjer je plastika, a mi žal ne uspeva najbolje. Počasi se odrekam stvarem, ki se dobijo izključno v plastiki ampak nekaterim se bom zelo težko. Trgovine brez embalaže so pa za zdaj še preveč oddaljene na moji poti, da bi se to zdelo praktično. 

Ko sem bila na začetku te poti in sem bila vedno bolj informirana o vseh teh stvareh sem se zlo obremenjevala, ker mi nikakor ni uspelo biti biti stoodstotna pri tem, da plastika ni del mojega življenja. Res je bilo težko in moje življenje je postalo pravi pekel. Potem sem se pa odločila, da bom delala po svojih zmožnostih in postopoma spreminjala navade in se sprijaznila tudi s tem, da nekje plastika ne bo mogla popolnoma proč.