Novo šolsko leto in vitamin c

Vsi se dobro zavedamo, da ko pride čas šole, da je potrebno poskrbeti za imunski sistem celotne družine. Dobro se zavedamo, kako dober je vitamin c za uživanje, če želimo biti zdravi. Pri nas doma nas je pet in še kako dobro se zavedam, da moram poskrbeti za celotno družino glede imunskega sistema. Ker so otroci različno stari in imamo enega, ki hodi še v vrtec, se zavedam, da je pomembno, da imamo vsi dober imunski sistem, ker nam zna najmlajši domov prinašat različne virozice. Tako najprej poskrbim zato, da je pri nas doma vedno na voljo vitamin c in lahko rečem, da ga uživamo celo leto, ker se zavedam, kako pomemben je za dober imunski sistem. 

Ker najmlaši sin ne je kapsul, imam zanj pripraljene bombončke, ki vsebujejo vitamin c in tako nimam nikoli težav, da jih ne bi hotel uživati. Prej imam težavo, da bi jih rad pojedel več, kot pa je priporočljivo, tako da jih moram včasih skriti. Naši otroci so naš zaklad in starši smo najbolj srečni, če so naši otroci zdravi. Je pa res, da smo mi tisti prvi, ki moramo biti zdravi, da lahko skrbimo za otroke. Tako sem jaz tista, ki vedno kupi vitamin c in poskrbi, da ga v omari nikoli ne zmanjka. 

Zaenkrat drugih prehranskih dodatkov ne potrebujemo, lahko rečem, da nam vitamin c zadostuje, da smo zdravi. Seveda pa je tukaj bistvenega pomena prehrana. Brez zdrave in raznovrstne prehrane sigurno ne bi šlo. Pri nas je na mizi vedno velika skleda sadja, obroki pa so vedno pripravljeni iz zelenjave. Ravno tako skrbimo, da spijemo dovolj tekočine in da smo veliko časa v naravi. 

Novo šolsko leto in vitamin c

Napotki za zdravo življenje:

  • vitamin c,
  • narava,
  • gibanje,
  • zdrava prehrana.

Vse to mora biti, če želimo ohraniti naše telo zdravo in biti polni energije.