Odstranjevalec ličil za lepo sijočo in opazno mlajšo kožo

Čeprav ima večina žensk, ki uporablja make up, pred očmi samo še toplo posteljo, ko pride domov iz napornega dela, je potrebno odstraniti tudi make up ter kožo popolnoma očistiti, saj se koža ponoči obnavlja ter regenerira.

Za čiščenje kože je na trgu ogromno najrazličnejših izdelkov ter pripomočkov, vendar je potrebno vzeti v obzir, da ni vsak odstranjevalec ličil primer za vsako vrsto kože. Pred samim nakupom in izborom tovrstnih izdelkov je potrebno vedeti, kakšen tip kože imate, ali je vaša koža nagnjena k raznim nepravilnostim, ali se hitro masti, je izsušena ali pa bleda in brez sijaja.

 

Pravilno čiščenje kože

Kot že omenjeno, najprej potrebujete dobro analizirati svoj tip kože, saj boste tako lahko vaši koži pomagali, da zadiha in da se regenerira. Najbolj primeren in kakovosten odstranjevalec ličil je tisti, ki poskrbi, da vaša koža ne postane rdeča in razdražena po uporabi le tega. Zelo priporočljivo je, da za odstranjevalec ličil uporabite olja ter izdelke, ki se penijo. To se imenuje tudi dvofazno čiščenje, kar pomeni, da najprej z oljem odstranite in raztopite make up, nato pa še s čistilnim gelom ali čistilnim mlekom odstranite ostanke ličil. Postopek je potrebno ponoviti vsaj dvakrat – zato, da se z obraza sperejo popolnoma vsa ličila.

Ko se ličila odstranijo, je potrebno na kožo nanesti tudi tonik, ki bo koži povrnil in uravnal ph, prav tako pa nikakor ne smete pozabiti na nanos vlažilne kreme.

Odstranjevalec ličil za lepo sijočo in opazno mlajšo kožo

 

Vrste odstranjevalcev ličil

V zadnjem času je zelo popularen električni odstranjevalec ličil, ki z vibracijskimi pulzi poskrbi za globinsko čiščenje kože ter popolno odstranitev ličil. Zelo velik prednost takšnega odstranjevalca ličil je tudi ta, da je namenjen večkratni uporabi ter da ga imate lahko vedno pri roki.

Prav tako pa ima električni odstranjevalec ličil učinek masaže, kar bo še dodatno spodbudilo vašo kožo k obnovi in pomlajevanju.