Pomembna oprema vsakega športnika so opornice za gleženj

Kadar imamo razne težave z našim gležnjem, kar so lahko zvini, izpahi ali pa celo zlomi, bodo opornice za gleženj naš zelo dober prijatelj. Ker je gleženj eden izmed najbolj obremenjenih sklepov v našem telesu, so poškodbe le tega na žalost relativno pogoste. Opornice za gleženj pa lahko torej nudijo zaščitno za gleženj in nam nudijo stabilnost in omejuje gibljivost samega sklepa. To pa pomaga pri preprečevanju poškodb in spodbuja okrevanje pri poškodbah, katere so lahko nastale že prej in so pustile določene posledice in šibkosti v sklepu. 

Pomembna oprema vsakega športnika so opornice za gleženj

Kot smo že omenili, imajo opornice za gleženj mnoge prednosti. Predstavljajo zelo učinkovito sredstvo za preprečevanje poškodb. Nudijo nam stabilnost, katera nam pride za tako obremenjen sklep v našem telesu še kako prav. Tako tudi zmanjšujejo možnost nastanka večjih poškodb, kot so zvini, izpahi in zlomi. Prav tako bodo opornice za gleženj prišle prav ljudem, ki imajo težavo z nestabilnostjo gležnja. 

Naslednja prednost, ki jo imajo opornice za gleženj je ta, da pri rehabilitaciji poškodb gležnja igrajo pomembno vlogo. Poškodbe, kot so nategnjene vezi ali zlomi, potrebujejo nekoliko več časa, da se zacelijo in pa nam nato pustijo tudi težave pri stabilnosti gležnja med obdobjem končnega okrevanja. Tukaj pa nam lahko opornice za gleženj še kako pomagajo. 

Že sami fizioterapevti nam velikokrat priporočajo, da uporabljamo upornice za gleženj, če smo ravnokar okrevali iz kakšne poškodbe gležnja, ki bi nam lahko pustila posledica. To pa je še toliko bolj potrebno za razne športnike, ki imajo konstantno obremenjene gležnje. Med drugim jim lahko poškodba gležnja resno ogrozi nadaljnjo športno kariero. Zato dajo razna športna moštva ogromen poudarek na opornice za gleženj. 

Na trgu pa lahko opazimo ogromno različnih opornic za gleženj, ki se bodo lahko prilagodile takšnim potrebam, kot jih imamo. Nekatere opornice bodo nekoliko bolj stabilne in imobilizirale gleženj, druge pa nam bodo nudile le rahlo podporo v kolikor jo potrebujemo.