Zaščitne rokavice so zelo uporabne pri delu

Zaščitne rokavice so obvezna oprema za varovanje samega sebe na delovnem mestu. Zaščitne rokavice ali delovne rokavice so po navadi narejene iz trdega blaga in so nekoliko debelejše, odvisno od tipa rokavic in čemu so sploh namenjene. Zaščitne rokavice so lahko narejene tudi iz tanjšega blaga, na primer vrtnarske rokavice, ali pa so plastične, kakršne zasledimo v bolnicah in ambulantah. 

Zaščitne rokavice so zelo uporabne pri delu z lesom. To je lahko ali sekanje oziroma žaganje drv v gozdu ali drvarnici, lahko pa je oblikovanje lesa. Pri delu z lesom so zaščitne rokavice priporočljive zaradi trnkov, ki se nam lahko zarijejo pod kožo, kar pa ni prijetna stvar. Če pa imamo na sebi zaščitne rokavice, nam do tega ne mora priti. 

Zaščitne rokavice so zelo uporabne pri delu

Še eno delo, kjer so skoraj da obvezne zaščitne rokavice je delo z železom. Pri delu z železom moramo paziti, ker ko režemo železo, le to postane zelo ostro. Če bi ga nato prijeli z golimi rokami bi se zagotovo porezali, poleg tega pa lahko opilke dobimo globoko pod kožo, kar pa lahko nato zelo težko spravimo ven. Prav tako se železo pri kakršnem koli oblikovanju po navadi močno segreje in ga tako ne moramo prijeti z golimi rokami. Zato imamo pri obdelovanju železa relativno debele zaščitne rokavice. Izjema pa je, kadar v železo vrtamo luknje. Takrat je zelo priporočljivo, da imamo na rokah tanke zaščitne rokavice. To pa zato, saj med tem, ko vrtamo luknjo v železo z svedrom, se lahko pojavijo daljši opilki. Le te se nam lahko zagozdijo v rokavico, nato pa nam jo sveder lahko povleče, nakar bi si lahko poškodovali roko. 

Zaščitne rokavice so tudi tiste bele ali modre in sicer gumijaste. Zelo so uporabne, kadar delamo z kemikalijami ali pa na območju, kjer je veliko bacilov. Zato se jih tudi uporablja v bolnicah in raznih laboratorijih.